Mannen zaterdag, 4, 6e klasse 18

19 september 2015 14:30

Deze zaterdag stond de 2e uitwedstrijd van dit seizoen op het programma, uit tegen het 3e van WVV in Winschoten.
Om 13.30 vertrokken we richting "Sodom"
Daar aangekomen bleek dat er nog geen kleedkamer voor ons beschikbaar was. Dus werd in 1e instantie de grootste kleedkamer die er was te vinden professioneel geconfisqueerd. En moest de tegenstander van het 1e van WVV ff wachten tot alle heren van het 4e omgekleed waren, alvorens ze weer hun eigen kleedkamer binnen mochten.
We verhuisden daarna snel onze tassen naar de kleedkamer die we inmiddels toegewezen hadden gekregen. En gingen richting het veld voor de warming-up, en niet lang daarna floot de scheidsrechter voor de aftrap.
De 1e helft ging lang gelijk op en we waren zeker niet de onderliggende partij. Wel  kregen we een aantal mooie kansen alleen gingen die er niet in.
En dan komt een oud voetbalgezegde om de hoek kijken. Als je zelf niet scoort dan doet de tegenstander dat meestal wel. Dat was dus ook nu weer eens van toepassing,
WVV krijgt een kans, en door een mooie loopactie komt de spits van WVV alleen voor de keeper te staan verdwijnt de bal in de korte hoek.
Maar ondanks dat heeft iedereen eigenlijk nog steeds het geloof dat hier voor ons iets te halen valt. We proberen het nog een paar keer maar de scheidsrechter vind het welletjes en fluit af voor de rust.
In de rust vinden de gebruikelijke wissels weer plaats. En wordt besloten er de 2e helft vol tegen aan te gaan. En dat resulteerde al snel in een aantal mooie aanvallen van onze kant. En uit een van die aanvallen maakt Theo knap de aansluitingstreffer. 1-1.
Het gevoel dat er vanmiddag gewoon gewonnen kan worden wordt hierdoor extra gevoed. Maar ook WVV begint na de gelijkmaker weer wat tegengas te geven wat uiteindelijk resulteerde in een overtreding binnen de 16. Waar de scheids niks mee doet maar wanneer ondergetekende even later op het randje van de 16 de bal onderschept en de tegenstander zich theatraal laat vallen. (Op het moment van neerkomen klapt ie door zijn enkel)  Krijgen we helaas een penalty tegen. Op ons beklag bij de scheidrechter volgt gedecideerd het antwoord: 2 halve = 1 hele. Totale onzin natuurlijk. Maar hoe dan ook de penalty wordt eigenlijk enorm slecht binnengeschoten en lijkt een makkelijke prooi voor Bertjan te worden. Maar hij glipt net onder hem door. 2-1.
Ondanks dat weten we ons toch nogmaals terug te knokken.
Want de bal komt na wederom een mooie aanval bij Erwin Timmerman terecht en die schiet ons op zeer mooie wijze (een hard schot in de verre hoek, verrast de keeper) Wederom op gelijke hoogte 2-2 met nog 10 minuten te gaan. En een paar minuten later kantelt de wedstrijd gelukkig eindelijk onze kant op.
Na prima druk zetten van het middenveld wordt de bal veroverd en in de snelle counter die volgt wordt Erwin neer gelegd in het strafschopgebied. En kon de scheidsrechter niets anders doen, dan ook ons een strafschop toe te kennen.
Die overigens onberispelijke werd binnen geschoten door Rene Rietema. 2-3 !!!!!!
De laatste 4 minuten probeert WVV het nog wel maar geven we niks meer weg.
En dan volgt eindelijk het bevrijdende  fluitsignaal van de scheids.
En kunnen de 3 punten mee in de tas naar Hoogezand.
Dus Inderdaad een zwaarbevochten overwinning en een mooi cadeautje voor de jarige Job van vandaag Erik, die er vandaag ondanks zijn blesure en verjaardag toch gewoon bij was.

Op naar volgende week de 2e thuiswedstrijd dit seizoen tegen SJS 4 uit Stadskanaal.