Het 4e speelt de eerste thuis wedstrijd gelijk

Onbekend

Zaterdag 12 September is de eerste thuiswedstrijd voor het 4e dit seizoen.
En wel tegen SGV 2.
We spelen bij uitzondering op veld 3 (kunstgras) op voorhand is niet iedereen daar even blij mee ....maar aangezien "ons eigen" veld 1 nog niet bespeeld kan worden, is het niet anders.

Voorafgaand was er de intentie om net zo te beginnen zoals we vorige week geëindigd zijn. ...... maar op 1 of andere manier, of het zo zijn moest, valt de bal een beetje ongelukkig voor een speler van SGV en die ronde knap af.
Dus na een dikke 5 minuten keken we alweer tegen een achterstand aan. 0-1
Alleen anders dan vorige week overheerste nu wel het gevoel, dat we wel een stuk ouder waren dan de jonge knapen van SGV. Maar zeker niet minder .....
De wedstrijd ging daarna redelijk gelijk op.
Totdat Hendrik-Jan de bal na een mooie voorzet knap onder controle bracht en de keeper met een mooie lichaams schijnbeweging het bos in stuurde.
hij scoorde de overigens zeer verdiende 1-1.
Daarna schakelde SGV een tandje bij en sloop er bij ons wat onachtzaamheid in.
Door de 2e dekkingsfout deze middag en slecht meelopen, scoorde de tegenpartij veels te simpel de 1-2.
En na een prima voorzet werkten ze ook de 1-3 achter de overigens verder prima keepende Stefan van der Spek.
Na een paar afstands schoten van onder andere Bert, Marco en Erwin. Werd de Volgende aanval een prooi voor Erik. Hij scoorde zeer knap de 2-3.
Dit bracht ons weer terug in de wedstrijd.
uiteindelijk bleek dit maar van korte duur.
Want met nog een paar minuten te gaan brengt SGV uit een corner de marge toch weer terug op 2 ......
2-4.

Na de rust, met de gebruikelijke wissels,
En de peptalk van Bert en Hendrik-jan, gingen we de 2e helft fel van start.
Na een paar minuten al valt de bal na een mooie voorzet bij Marco op de stropdas. Hij draait helaas voor ons de verkeerde kant op en schiet net naast.
Op rechts volgen daarna een paar mooie snelle aanvallen tussen ondergetekende en Erwin, uit de voorzetten van Erwin die absoluut een beter lot verdienden werd helaas (nog) niet gescoord.
Maar de toon is gezet. en iedereen gelooft dat er nog wel wat te halen valt.
Niet lang daarna belande een doeltrap van de keeper van SGV recht in de voeten bij Marco, die daarna Erwin perfect bediende
en de aansluitingstreffer gelukkig weer een feit was.
SGV was daar duidelijk door van slag.  Ze begonnen veel, op elkaar en op de scheidrechter te mopperen en vonden dat de scheidsrechter ( Fre, die trouwens prima floot) ze elke keer benadeelde.
Na een overtreding van Bas waarbij de scheidsrechter volgens de tegenstander niet snel genoeg floot,  sloegen bij een speler van SGV de stoppen door. En vond hij het nodig om Bas een slag in het gezicht te geven. Die daarna overigens zeer verstandig bleef liggen en zich niet uit de tent liet lokken.
Een directe RODE kaart was het terechte gevolg. En SGV moest de laatste 20 minuten met 10 man verder.
Vanaf de rode kaart, was de rest van de wedstrijd eenrichtingsverkeer, richting het doel van SGV.
We kregen kans na kans, maar zowel Theo, Marco, Erwin en Hendrik-Jan kregen de bal er niet in. Met nog 5 minuten te gaan, wordt wederom een mooie aanval van ons slecht verwerkt door de verdediging van de tegenstander en belandde recht in de voeten van (de vandaag jarige) Bas die wel raad wist met dit cadeautje en met een mooi schot de gelijkmaker liet noteren. 4-4
In de blesure tijd kregen we nog een paar beste kansen om toch nog de volle 3 punten te pakken maar het ontbrak wederom aan wat geluk.
En zo eindigde de eerste thuiswedstrijd in een gelijkspel.
Waar nadien tijdens de derde helft nog lang over werd na gepraat.