HS’88 verliest van Corenos in Roodeschool 2-1

Zuster Kortestraat 97
9983SW
ROODESCHOOL
tel. 0595-413222

Zaterdagmiddag ging één wedstrijd door in de 4e klasse C  alle andere wedstrijden werden afgelast vanwege het slechte weer. HS’88 speelde zaterdag hun 15e wedstrijd in Roodeschool tegen Corenos. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Jos Boerema.

HS’88 zou gezien de ranglijst deze wedstrijd moeten winnen. De eerste wedstrijd tegen Corenos werd met 0-2 verloren in Hoogezand. HS’88 had dus wel wat recht te zetten. HS’88 kon geen beroep doen op 3 vaste basisspelers vanwege vakanties en een blessure.    De wedstrijd begon wat aftastend en de krachtsverhoudingen waren in evenwicht. De eerste kans was voor Sven Rosevink van HS’88 in de 12e minuut kreeg hij de bal perfect aangespeeld maar kopte de bal vrij voor de keeper naast. Het had 0-1 moeten zijn maar de bal moet dan wel op de goal. In de 19e minuut schoot Wesley Bakker van HS’88 van afstand net naast. Het spel van beide ploegen was niet best waardoor er weinig kansen voor beide partijen werden gecreëerd. In de 38e minuut werd een onnodige overtreding gemaakt door Yorick van Dam op de  rand van de zestien. De vrije trap was keihard en werd nog aangeraakt waardoor Lukas de bal niet kon stoppen en daarmee was het 1-0 voor de thuis ploeg. Ondanks de achterstand kreeg Sven nog een mooie kop kans maar de keeper stond op de juiste plek. HS’88 moest ook nog Justin de Groot missen door een hamstringblessure hij werd vervangen door Max Hofstra. Scheidsrechter Boerema floot voor de rust met een stand van 1-0.

Na de rust begon HS’88 goed aan de wedstrijd dit resulteerde in de 59e minuut in een mooie aanval.  Het was Wesley Bakker die een mooie assist gaf aan Sven Rosevink die de gelijkmaker inschoot 1-1. HS’88 wist niet goed door te drukken. Toch werd er nog gescoord door Yorick van Dam maar zijn treffer werd afgekeurd vanwege een handsbal. Het werd toch nog 2-1  in de 85e minuut, door het niet adequaat ingrijpen van de verdediging. Hierdoor kwam de spits vrij voor de keeper van HS’88 die de winnende treffer inschoot. Het weer in de 2e helft  was bar en boos, met sneeuw, hagel en harde wind. Scheidsrechter Boerema floot een goede wedstrijd. Het bleef 2-1 een wedstrijd die HS’88 gauw moet vergeten en de focus weer op de volgende thuiswedstrijd moet zetten tegen VVK uit Groningen.