Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598 326977

Zaterdagmiddag stond de 9e competitiewedstrijd voor HS’88 op het programma. Dit was de eerste wedstrijd na de winterstop. Scheidrechter Wouter Bouw floot om 14.30 uur voor de aftrap van deze wedstrijd.

HS’88 begon goed aan de wedstrijd en kreeg in de 1e minuut al een kans die omgezet werd in een corner. Uit deze corner werd in de 2e minuut de 1-0 gescoord door Robin Bakker. In de begin fase was HS’88 de bovenliggende partij. In de 18e minuut kreeg HS’88 een vrijetrap net voor de zestien. Het was Justin de Groot die zich ontfermde over deze vrijetrap. De trap was zodanig dat de keeper van Middelstum de bal niet kon keren en de 2-0 een feit was. Een lekker begin zou je zeggen en op naar de 3-0. Helaas was dit een kantelpunt in de wedstrijd. Middelstum deed er een stapje bij en HS’88 had hier geen antwoord op. De druk op de goal van Lukas Wijma werd groter. Het was in de 23e minuut toen de spits van Middelstum een gaatje vond en de bal keihard achter Lukas Wijma schoot en daarmee de aansluittreffer scoorde 2-1. Middelstum kreeg nog een mooie kans in de 25e minuut maar de kopbal van de spits kwam tegen de lat. Ondanks dat de druk van Middelstum aanhield kreeg HS’88 in de 38e minuut een dot van een kans maar die ging 3 meter voor de goal hoog over. Er werd gerust met 2-1 waar HS’88 niet ontevreden mee mocht zijn.

De tweede helft liet HS’88 het een beetje zitten en kon Middelstum kansen creëren, maar ook Middelstum was niet trefzeker en de Goalie van HS’88 Lukas Wijma stond, zoals altijd, zijn mannetje en hield er een paar mooie schoten uit waardoor de voorsprong van HS’88 gehandhaafd bleef. Yorick van Dam schoot vanaf de middellijn de bal hoog over de keeper van Middelstum heen die te ver voor de goal stond. hij zag zijn bal terug ketsen van de lat het veld weer in, het zou een beauty  geweest zijn. In de extra tijd kwam HS’88 met een slot offensief.  Stijn van der Veen schoot net voor langs. Even later een hard schot op de Goal van Middelstum de keeper liet de bal los en kon de attente Rens Hartingsveld de bal intikken waardoor de eindstand 3-1 werd voor de thuisploeg en bleven de punten in Hoogezand. De uitslag was enigszins geflatteerd. Met deze uitslag hield HS’88 de aansluiting met de top. Scheidsrechter Wouter Bouw floot een goede wedstrijd. Volgende week moet HS’88 uit naar Holwierde de koploper van 4C.