Holwierde verspeelt kampioenschap tegen HS’88

Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de 23e speelronde op het programma thuis tegen Holwierde die goede kansen had bij winst op het kampioenschap van de 4e klasse C, omdat Mamio uitgespeeld is met 54 punten. Mocht Holwierde winnen dan zal Holwierde het kampioenschap bijna niet meer kunnen ontgaan in de laatste wedstrijd tegen Amicitia uit Groningen. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter J.G.E.Beenker.

De wedstrijd begon om 14.40 uur tien minuten te laat niemand wist waarom. HS’88 was weer compleet alle geblesseerde spelers waren weer fit om een volledige wedstrijd te spelen en daarmee weer op volle sterkte. Holwierde zou dan ook een zware kluif kunnen krijgen aan HS’88. Vanaf de aftrap was HS’88 gemotiveerd en speelde zeer gedreven. De eerste kans kwam al in de 10e minuut toen Rob Kulsen goed op doel schoot maar de keeper van Holwierde een doelpunt kon voorkomen. Het was in de 18e minuut toen Jarno Steursma een mooie assist gaf aan Sven Rosevink die de bal inschoot 1-0. Het was vlak voor rust toen de spits van Holwierde de bal tegen de lat kopte en HS’88 goed weg kwam. Er werd met 1-0 gerust en het kon nog alle kanten op gaan.

In de 2e helft bleef HS’88 gedreven en rook de winst. Het was in de 53e minuut toen HS’88 spits Sven Rosevink goed door ging en in het strafschopgebied door de doelman ten val werd gebracht en Scheidsrechter Beenker naar de penalty stip wees. Sven nam de penalty zelf en schoot de bal perfect in 2-0. HS’88 bleef goed doorgaan. In de 58e minuut een mooie aanval werd met een geweldige goal afgerond de scheidsrechter wees zeer gedecideerd naar de middenstip wuifde het vlagsignaal van de grensrechter weg. 3-0. De grensrechter bleef vlaggen zodat de scheidsrechter toch maar even naar de grensrechter liep. De grensrechter kon de scheidsrechter overtuigen dat het toch buitenspel was en werd alsnog het derde doelpunt afgekeurd en bleef het 2-0. HS’88 bleef druk uitoefenen op het doel van Holwierde. Het was in de 64e minuut toen Sven Rosevink de bal tegen de lat schoot. Toch werd door de spits van Holwierde de aansluittreffer gescoord in de 66e minuut 2-1 en dan krijg je weer een andere situatie. Holwierde begon er weer in te geloven. Er kwamen kansen over en weer. Het was toch Holwierde die een corner mocht nemen in de 80e minuut de corner werd ingekopt door de lange spits 2-2. Het zou er nog omspannen in de laatste 10 minuten. HS’88 wist nog een paar mooie kansen te creëren in de 85e minuut een schot van Rens Hartingsveld die door de goed keepende doelman uit het doel werd gewerkt. Toch werd het 3-2 in de 88e minuut Rens Hartingsveld gaf een mooie assist op Sven Rosevink maar de verdediger kon voorkomen dat Sven scoorde maar kon een doelpunt niet voorkomen en werd het een eigendoelpunt. Ondanks dat scheidsrechter Beenker in de 2e helft 10 minuten liet door spelen bleef het toch 3-2 en was de volle winst voor HS’88 en werd Mamio Kampioen. scheidsrechter Beenker floot een goede wedstrijd. Volgende week speelt HS’88 hun laatste wedstrijd uit tegen Middelstum.