Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de 22e competitiewedstrijd op het programma thuis tegen SIOS uit Sauwerd. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter P. Dobma.

HS’88 kon weer beschikken over Justin de groot en Remco Letens ook was Max Matoredjo aanwezig zodat het team weer wat meer body kreeg en zelfvertrouwen. HS’88 begon goed aan de wedstrijd. SIOS was duidelijk gekomen om de drie punten te pakken. De laatste tijd weet SIOS veel punten te pakken en dat was vanmiddag ook de bedoeling. Het liep even anders in de 15e minuut was HS’88 in de aanval en gaf Justin de Groot een mooie assist aan Sven Rosevink die de bal goed inkopte 1-0. HS’88 bleef goed druk zetten en gaf SIOS geen enkele kans om te scoren. Het was in de 21e minuut toen Yorick van Dam een assist gaf aan Sven Rosevink die de 2-0 op het scoreboard liet aantekenen. De laatste linie van HS’88 gaf geen enkele kans aan de voorste linie van SIOS om te scoren. Daardoor werd er gerust met een 2-0 stand voor de thuisploeg.

Na de rust werd er gewisseld bij HS’88 de spelers die weer voor het eerst werden ingezet werden er uitgehaald uit voorzorg zodat zij de volgende week ook weer volledig ingezet kunnen worden tegen Holwierde. SIOS had duidelijk een opdracht mee gekregen om er een stapje bij te doen en dat was direct na de rust zichtbaar. Er werd wat druk uitgeoefend waardoor een mooie kans ontstond voor SIOS maar er werd voor open doel hoog overgeschoten. HS’88 kreeg weer wat meer grip op de wedstrijd wat er toe leidde dat Rens Hartingsveld loeihard op de keeper schoot van SIOS die in een reflex de bal toucheerde, waardoor de stand 2-0 bleef. Het werd in de 79e minuut toch 3-0 Sven Rosevink gaf een mooie assist aan Yorick van Dam die de bal goed inschoot. HS’88 bleef goed doorgaan en het geloof bij de tegenstander om te winnen nam duidelijk af. Dit leidde in de 83e minuut tot de 4-0 voor HS’88 het was een mooie assist van Rob Kulsen die door Sven Rosevink werd in gekopt. In de laatste minuten kreeg HS’88 nog een strafschop omdat de ingevallen Klaas Swiersema onderuit werd gehaald in het strafschopgebied. Sven Rosevink ontfermde zich over de penalty en schoot de 5-0 op het scoreboard. Een mooie en verdiende overwinning. Scheidsrechter Dobma floot een goede wedstrijd. Sven Rosevink nestelde zich op een gedeelde eerste plaats met 4 treffers voor de topscores van 4C. Volgende week speelt HS’88 de laatste thuiswedstrijd tegen Holwierde een belangrijke wedstrijd voor Holwierde die nog steeds kans heeft om kampioen te worden. De wedstrijd begint om 14.30 uur iedereen is van harte welkom, de entree is gratis.