Nieuweweg 6 D
9603BM
HOOGEZAND
tel. 0598-320175

Zaterdagmiddag stond de 7e competitie wedstrijd op het programma. HS’88 ontving Onstwedder Boys die met 12 punten op de 4e plaats staat en  HS’88 op de 2e plaats met 14 punten.  SJS  uit Stadskanaal staat bovenaan met 15 punten. De wedstrijd staat onder leiding van scheidsrechter Alexander Vegter. De wedstrijd werd gespeeld zonder publiek i.v.m. de Corona maatregelen.

Om 14.30 uur floot scheidsrechter Vegter voor de aftrap van deze belangrijke wedstrijd, gezien de ranglijst. Uit de inzet van beide partijen bleek al gauw dat ze de punten voor zich zelf wilden behouden. De strijd ging gelijk op waarbij opgemerkt kan worden dat het voetbal van HS’88 er iets verzorgder uit zag. HS’88 creëerde in de 13e minuut eerste kans, het was Max Hofstra die bal net over schoot. Er werden aan beide kanten voor de rust geen echte goede kansen gecreëerd. Daarom werd er voor de rust niet gescoord.

Na de rust was de eerste kans voor Onstwedder Boys. Het was in de 49e minuut toen keeper Lucas Wijma een schot van de spits van Onstwedder Boys kon pareren waardoor de brilstand op het scorebord bleef staan. Toch begon HS’88 ondanks de kans van Onstwedder Boys beter aan de wedstrijd. Dit leidde in de 54e minuut tot de 1-0. HS’88 mocht een vrije trap nemen 20 meter voor de goal van Onstwedder Boys. Het was Justin de Groot die voor het eerst weer mee deed na een lange tijd van blessure leed, zijn schot was vlijmscherp en werd door de keeper niet goed verwerkt. De bal ging via de lat het veld weer in en via  Rob Kϋlsen kwam de bal voor de voeten van Yorick van Dam die de bal keihard inschoot. Een minuut later werd het al 2-0 door het goed doorgaan van Rob  Kϋlsen aan de zijkant en kon  hij de bal voor de voeten van de keeper in de goal schieten. HS’88 dacht de wedstrijd makkelijk uit te spelen tot de 65e minuut  toen de spits van Onstwedder Boys vrij voor de goal kwam en de aansluittreffer kon maken 2-1. HS’88 herpakte zich goed en creëerde mooie kansen. Het was in de 70e minuut toen een mooie aanval door Rens Hartingsveld koelbloedig werd afgerond 3-1. HS’88 moest in de 86e minuut met 10 man verder omdat Robin Bakker het veld moest verlaten. Door deze situatie werd de druk op het doel van Lukas Wijma groter maar Lukas wist het doel goed te bewaken met een paar goede reddingen. Rens Hartingsveld kon in de extra speeltijd de 4-1 nog scoren. Met deze overwinning en het verlies van SJS staat HS’88 weer aan de leiding van de competitie. Scheidsrechter Vegter floot een goede wedstrijd. HS’88 speelt woensdagavond 24 november de inhaalwedstrijd uit tegen Wildervank aanvang 20.15 uur. Ook deze wedstrijd wordt gespeeld zonder publiek.

NB. Daphne Wollinga maakt vanaf nu de foto’s van het 1e elftal. De schrijver is hier bijzonder blij mee.