Oostopgaande 48
7918TD
NIEUWLANDE
tel. 0528-351588

Zaterdagmiddag werd de 5e competitiewedstrijd gespeelt uit tegen SCN uit Nieuwlande. De wedstrijd stond onder leiding van scheidsrechter Schulte.  SCN heeft uit 4  wedstrijden 6 punten en staat daarmee op de 6e plaats. HS’88 staat op de 2e plaats met 10 punten uit 4 wedstrijden. Gezien de ranglijst zou HS’88 de wedstrijd moeten winnen.  HS’88 begon goed aan de wedstrijd  het was in de 11e minuut toen Remco Letens de bal vanaf de achterlijn perfect voorzette waardoor Yorick van Dam een dot van een kans kreeg maar niet werd verzilverd. HS’88 begon de grip op de wedstrijd te verliezen door veel balverlies en zonder overtuiging te voetballen. SCN speelde vaak de lange bal waar de verdediging van HS’88 geen goed antwoord op had. Het was in de 28e minuut toen SCN op voorsprong kwam door een doelpunt van Stefan Bruinsma waarbij hij de hulp kreeg van de keeper van HS’88 Lukas Wijma 1-0. De keeper waar HS’88 al veel punten aan te danken heeft.HS’88 kwam 1 minuut later al op 1-1 door vanaf de aftrap een snelle aanval af te ronden. Het was Yorick van Dam die de bal perfect inschoot. HS’88 speelde geen goede wedstrijd en daar kon SCN gebruik van maken. Het werd voor rust nog in de 44e minuut 2-1 voor SCN door Patrick Aasman een terechte stand gezien het vertoonde spel.

Na de rust kon HS’88 het gewenste normale niveau niet halen, Het was Jeffrey Marissen van SCN die in de 53e minuut de 3-1 liet aantekenen, Gezien het vertoonde spel zou HS’88 de eerste wedstrijd in deze competitie wel eens kunnen verliezen. Toch kreeg HS’88 in de 58e minuut nog een kans, het was Rob Kulsen die zijn inzet door de keeper van SCN gekeerd zag worden. De laatste 20 minuten begon HS’88 toch nog een beetje op stoom te komen. Er werd gewisseld bij HS’88 Remco Kruit kwam er in voor Robin Bakker en Arno Oosterhof voor Rob Kulsen. In de 70e minuut werd Miquel Korte in het strafschopgebied onderuit gehaald. Scheidsrechter Schulte kon maar één ding doen  en dat was een strafschop geven. Het was Miquel die de bal goed inschoot 2-3.  HS’88 begon steeds meer druk uit te oefenen op de helft van de tegenpartij. Dit leidde tot de 3-3 in de 75e minuut. Een corner van Max Martoredjo werd door Jarno Steursma ingekopt. Zowel Arno en zeker Remco Kruit vielen goed in. Remco kon in de laatste minuut voorkomen dat de lange spits open voor de keeper kon komen. Het bleef daardoor 3-3 en daar waren beide partijen tevreden mee. Scheidsrechter Schulte floot een goede wedstrijd. De koploper SVBO en  de nummer drie van de ranglijst Borger verloren hun wedstrijd, waardoor HS’88 met 1 punt spekkoper was. Zaterdag a.s. Speelt HS’88 thuis tegen de koploper SVBO iedereen is van harte welkom. De wedstrijd begint om 14.30 uur.