... (afstandschot)

4e klasse 08

19 september 2020 12:30

Tuntelder B.

HS'88 Vr2 en Holwierde Vr1 wonnen beide hun eerste competitiewedstrijd met ruime cijfers. In deze tweede competitie ronde konden beide ploegen laten zien wie de goede reeks zou voortzetten.

De paarshemden beginnen rommelig aan de wedstrijd maar weten al wel in de 4e minuut op voorsprong te komen. Op aangeven van Jolijn weet Saskia de bal in de touwen te werken. Dat speelt al een stuk makkelijker werd er aan de kant gedacht. Niets was echter minder waar. Het loopt niet lekker bij de dames uit Hoogezand. Waar de week ervoor alles lukte was het nu zwoegen. Vele ballen werden niet strak in de voeten gespeeld, ballen werden ongelukkig verloren. Het blijkt zo'n dag te zijn dat het niet lukt. Zo'n dag dat je achteraf zegt, slechte wedstrijden winnen dan doe je mee.

Holwierde blijft er kort op zitten en komt een aantal keren scherp door, echter keepster Yvette doet waarvoor ze in het doel staat. De boel schoon houden. De dames werken er hard voor alleen willen de combinaties niet vlotten. Toch weten de dames van HS'88 de score te verdubbelen in de laatste minuut van de 1e helft. In een scrimmage is Lisette er attent bij en de 2-0 is een feit.

In de tweede helft blijft het rommelig, de dames werken er wel voor. Ook de vele wisselingen in het team zorgen niet voor een ommekeer. Als Holwierde in de 90e minuut de aansluiting weet te vinden met een prachtig afstandschot, gaat het nog even billen knijpen worden. Yvette moet nog een keer optreden maar weet de angel van de laatste Holwierde aanval eruit te halen. Het blijft 2-1. Slechte wedstrijden moeten ook gewonnen worden, dat hebben ze gedaan. Volgend weekend weer proberen de lijn van Nieuw Buinen thuis op te pakken.