2 - 1

SCN 1

4e klasse D

19 september 2020 14:30

Zaterdagmiddag stond de eerste competitiewedstrijd op het programma. SCN uit Nieuwlande kwam op bezoek bij HS’88. Scheidsrechter Olthof floot om 14.30 uur voor de aftrap van de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen.

Ondanks de corona maatregelen was het aantal bezoekers alleszins bevredigend er mogen 250 bezoekers toegelaten worden met de geldende afstand van 1,5 meter. Er waren ruim 150 bezoekers. Het bleek al gauw dat het een pittige wedstrijd zou worden. De mannen uit Drenthe waren fysiek sterk en een goed spelend team. HS’88 was desondanks goed opgewassen tegen SCN. Het was ook HS’88 die de eerste kans kreeg in de 10e minuut, toen Justin de Groot een mooie vrije trap nam. Hij zag zijn vrije trap op de kruising van paal en lat beëindigen. HS’88 begon goed aan de wedstrijd en dat leverde in de 18e minuut weer een vrije trap op. Nu was het Arno Oosterhof die zich ontfermde over de vrije trap. Arno schoot de bal in de uiterste rechterbovenhoek buiten het bereik van de goed keepende goalie van SCN. De 1-0 prijkte op het scorebord op dat moment een terechte stand. Voor de rust kreeg Miquel Korte ook nog een kans maar zijn inzet ging net naast. Er werd dan ook gerust met een stand van 1-0.

Na de rust was het SCN die meer initiatief nam en druk uitoefende op HS’88. Ondanks deze druk kon HS’88 zich goed staande houden. Tot de 70e minuut toen één van de spelers van HS’88 de bal tegen zijn arm kreeg in het strafschopgebied. De scheidsrechter wees resoluut naar de penalty stip. SCN verzilverde deze kans door te scoren vanaf elf meter 1-1. Daarna ging de strijd gelijk op met 2 kansen voor HS’88 en 1 kans voor SCN. De wedstrijd leek af te stevenen op een gelijkspel. Toch was de thuisploeg de gelukkige van deze middag. Het was in de 90e minuut toen Rens van Hartingsveld de bal achter de goalie van SCN kon werken. De situatie werd ingeleid door een corner van Aron die vervolgens door 2 spelers door getikt werd naar Rens die de 2-1 kon scoren. HS’88 heeft met deze overwinning een goede start gemaakt in het seizoen 2020/2021. Volgende week speelt HS’88 tegen SC Angelslo. Aanvang 14.30 uur.