2 - 8

HS'88 JO17-2JM

Onder 17, JO17-2, 2e klasse 10

4 april 2018 19:15

HS’88 JO17-2 was uitgenodigd voor een oefenwedstrijd voor een scheidsrechters cursus in Stadskanaal tegen Stadskanaal JO17-2. In de najaarscompetitie wist HS’88 zich in Stadskanaal te handhaven in de 2e klasse door een 2-0 achterstand in de tweede helft weg te werken tot 2-2. Omdat het een oefenwedstrijd was hebben we besloten om ook de tweede jaar C1 spelers mee te nemen en aanvulling uit B3 kwam van Sven en Didier. In totaal een aantal van 13 man.

Vlak voor de aftrap kwam er een tegenslag en dat was dat Danny helaas door een liesblessure de wedstrijd niet kon starten en ook later niet kon invallen.

Om 19:15 floot de eerste scheidsrechter voor de aftrap. De eerste 5 tot 10 minuten was het voor beide teams een beetje zoeken. Het ging over en weer met wat dreiging van beide kansen maar grote kansen bleven uit. Na 10 minuten kreeg HS’88 meer het initiatief en dat werd al na 12 minuten omgezet in de 0-1 door Jasper die op doel schoot en de keeper de bal knullig de door liet op aangeven van Frank. De toon was gezet of toch niet wan 3 minuten later stond het zo uit het niks 1-1 en leek Stadskanaal zich een beetje te herpakken of was het meer geluk. Ja het was meer geluk want in de 21e minuut haalt Nick uit en via de lat komt de bal bij Didier die de 1-2 binnen wist te werken. HS’88 wist het nu doorpakken en dan zou het een hele mooie avond worden in de regen in Stadskanaal. Door de drive naar voren en het goed druk zette op Stadskanaal was het 3 minuten later in de 24e minuut alweer raak 1-3 werd het door een doelpunt van Leon. Nog sneller naar een doelpunt scoren wilt haast niet maar toch lukte dat 2 minuten na de 1-3 werd het in de 26e minuut al 1-4. Didier die goed druk zet op de keeper en in duel met de keeper de 1-4 heeft binnen getikt. De energie spatte er vanaf door binnen 15 minuten 4 doelpunten te scoren. HS’88 bleef de betere ploeg en nam wat gas terug en daarom duurde het ook lang voordat de 1-5 werd gescoord wel 9 hele minuten na de 1-4. In de 35e minuut op aangeven van Frank schoot Coen goed de 1-5 binnen wat ook direct de ruststand was.

Een sterke eerste helft was het van HS’88 dat op weg is na een monsterscore of kan Stadskanaal nog voor een verrassing zorgen dat is de vraag.

Begin tweede helft ging het wat moeizamer voor HS’88 wel bleef HS’88 voetballen op de helft van Stadskanaal maar kwam het doordat Stadskanaal met 5 verdedigers ging spelen er maar moeilijk door. In de 55e minuut kreeg HS’88 dan een strafschop mee en dat was dan aan vaste strafschoppen nemer Thijmen de zaak als net als afgelopen zaterdag in de competitie die bal in het net te schieten. Thijmen schoot de bal in de rechter hoe waar de keeper naar de linker ging en HS’88 op 1-6 komt. In de 67e minuut scoorde dan Stadskanaal weer een doelpunt en kwam de stand op 2-6. Maar direct na de aftrap ging de bal naar voren waar Frank rechts in het strafschop gebied binnenloopt en bij de achterlijn keurig de bal bij de 2e paal schiet waarom Xander de 2-7 kon maken in de 68e minuut. Het slot akkoord werd ook door Xander gegeven die in de 76e minuut 4 minuten voor tijd de 2-8 binnen schoot en zo wist het combinatie team van B2 en C1 met 2-8 te winnen van SC Stadskanaal JO17-2.

HS’88 wist deze wedstrijd met een monsterscore te winnen en zo gaan beide teams met vertrouwen de competitie in. HS’88 JO15-1 neemt het als koploper het thuis op om 12:20 tegen Veendam JO15-2 de nummer 8 uit hun competitie. HS’88 JO17-2 dat tweede staat met 3 gewonnen wedstrijden neemt het zaterdag als afsluiter om 15:30 thuis op tegen nummer 3 uit hun competitie Harkstede JO17-1.