HS’88 JO17-2 verliest 2 dure punten bij hekkensluiter Rolde Boys JO17-2

...
28'

2e klasse 12

19 mei 2018 14:30

HS’88 JO17-2 moest afgelopen zaterdag uit bij hekkensluiter Rolde Boys JO17-2 spelen dat tot zaterdag nog op 0 stond. Een week eerder verloor Rolde al met 0-9 thuis van GRC JO17-2 dat voor de wedstrijd al won op ZNC JO17-1 en de koppositie overnam van dat zelfde ZNC in de competitie. Door de overwinning van GRC had HS’88 JO17-2 alles weer in eigenhand 4x winnen en je bent kampioen zo simpel was het. Met in 1 week de laatste 3 teams dat lastig genoeg zou worden begon zaterdag met Rolde Boys JO17-2. HS’88 dat niet in de beste vorm zit en weer zoekend is naar de goede vorm want anderhalf week geleden verloor het al bij ZNC in de laatste minuut en vorige week won het thuis in de laatste minuut van Annen. Dus alle focus moest op zaterdag zijn 1 doel en dat is winnen.

Om 14:30 floot de scheidsrechter af voor de eerste helft. Rolde had niks te verliezen dus die konden vrijuit voetballen. De druk lag bij HS’88 dat de rust niet kon vinden. Rolde voetbalde veel op de helft van HS’88 waar Rolde ook een aantal kansen had maar hij ging er maar niet in. In de 19e minuut kreeg HS’88 een tegenslag. Keeper Tom moest gedwongen na de kant met een enkelblessure waardoor 2e keeper Mark Keizer op doel moest. In de 28e minuut kwam Rolde eruit door een fout achterin kon keeper Mark de bal helaas niet keren en werd het 1-0 voor Rolde. Ook kon Rolde de 2 en 3-0 scoren maar Mark keerde een 1 op 1 kans en wist aan het einde van de eerste helft knap de bal via de lat uit het doel te tikken.

De ruststand was 1-0 en dan mocht HS nog van geluk spreken want het spel was ver onder de maat. Virtueel had HS dan ook in de rust een mogelijk kampioenschap niet meer in eigenhand maar mag je als je zo speelt nog wel over een kampioenschap nadenken? Nee is het antwoord. De tweede helft moet het dan gaan gebeuren.

De tweede helft begon HS zocht meer de combinatie en moest door de achterstand wat meer gaan forceren dus kwam er ook achterin meer ruimte voor Rolde. HS kreeg de kansen op de 1-1 wel Thijmen die de bal aan de linkerkant van het veld vanaf de rechterkant voor kreeg en dat schot rakelings over de lat ging. Was het dan zoon middag dat niks lukte. HS zette druk en kreeg ook nog een bal op de lat. Rolde dat door het aanvallende spel gevaarlijk kon omschakelen en dat ook een paar keer gebeurde. Maar Mark die alert en sterk stond te keepen hield de zijn ploeg in de wedstrijd. Ook dankzij de lat waar nog een keer de bal op kwam. Maar in de 69e minuut wist Coen voor de zoveelste keer de bal te spelen op Jasper die zijn team belangrijk langszij schoot 1-1 was het. HS ging na de 1-1 vol voor de 3 punten en kwam daar een aantal keren goed in de buurt maar het mocht niet zo zijn.

De wedstrijd werd 1-1 en Rolde pakte zijn eerste punt op kampioenskandidaat HS’88. Of je dat na deze wedstrijd nog mag zeggen ja want door dit gelijkspel heeft HS’88 JO17-2 alles nog in eigenhand maar dan moet het de komende 3 wedstrijden nog wel winnen op Actief JO17-2, de Heraclieden JO17-1 en in de laatste wedstrijd misschien wel in een indirecte kampioenswedstrijd tegen GRC JO17-1 dat na deze wedstrijd de grootste concurrent is. Na de afgelopen week is het wel duidelijk dat het heel moeilijk is maar het geloof is er nog steeds!