HS’88 JO17-2 wint van De Heracliden JO17-1 en speelt zaterdag met indirecte concurrent GRC JO17-2 om het kampioenschap

HS'88 JO17-2JM

5 - 3

De Heracliden JO17-1

... (e.d.)
11'
Assist: M. Boiten
31'
...
Mark Keizer (penalty)
43'
...
44'
47'
...
68'
...

2e klasse 12

26 mei 2018 9:00

P. Bakker

Afgelopen zaterdag speelde HS’88 JO17-2 zijn laatste thuiswedstrijd van dit seizoen. In officiële wedstrijden verloor HS’88 JO17-2 geen enkel thuis duel. Het speelde 2 keer gelijk en won 8 keer thuis. Ook de laatste keer moest er worden gewonnen om zo nog in de race om het kampioenschap te blijven.

Op de vroege zaterdagmorgen 26 mei om 9:00 floot de scheidsrechter af voor de aftrap van de eerste helft. De wedstrijd van woensdag heeft veel vertrouwen aan HS gegeven en zelfverzekerd begon HS aan de wedstrijd. HS zocht het snelle doelpunt op en dat lukte ook na 6 minuten kwam HS’88 al op voorsprong door een doelpunt van Mathias. De Heracliden die voor de wedstrijd nog 11e stond kon bij een nederlaag eindigen als hekkensluiter op de 12e plek. HS’88 leek daar graag aan mee te werken want HS bleef op de helft van De Heracliden voetballen die niet veel konden doen en Mathias die aan de bal was in de 11e minuut van de wedstrijd. Mathias gaf de bal aan Thijmen die al binnen 11 minuten de 2-0 op het scorebord wist te zetten. Er leek niks aan de hand misschien kon het wel dubbele cijfers worden want HS begon sterk. In de 13e minuut werd het alleen maar erger toen de verdediger van De Heracliden de bal die van de rechterkant in zijn eigendoel wist te werken en toen stond het al 3-0. HS’88 die haast alleen op de helft van de tegenstander speelde. In de 31e minuut uit het niks een uitbraak van De Heracliden aan de rechterkant van het veld wist de buiten speler aan de rechterkant van het strafschopgebied de bal snoeihard op mooie wijze in het doel te  schieten en toen stond het 3-1 maar de marge was nog steeds groot en HS bleef voetballen dus het moest gewoon goed komen. Beide teams wisten met een 3-1 tussenstand de rust in te gaan.

De eerste helft ging voorspoedig voor HS dat De Heracliden niet liet voetballen op 2 kansen na voor het team uit Uithuizermeeden en een doelpunt is er niks aan de hand. Je had het gevoel dat het niet mis kon gaan. De tweede helft wouden we er fel opgaan en de scoren verder uit te breiden en de druk op GRC en ZNC zetten die beide na ons speelden.

In de tweede helft hebben we er voor gekozen om 1 op 1 achterin te gaan spelen. Het gevoel dat we punten gingen verliezen was er totaal niet het was meer van we kunnen proberen ons doelsaldo op te krikken ook al heeft dat als GRC niet verliest bij Harkstede niet mee van toepassing voor de eindklassering. Door het risico werd HS’88 kwetsbaarder achterin maar toch leek het te werken. Want in de 43e minuut kreeg HS een zuivere strafschop en mocht Mark aantreden om de strafschop te nemen Mark 1 van de 3 speler die nog niet voor B2 heeft gescoord nam de aanloop en schoot de bal rechts van de keeper die op zijn beurt in de linkerhoek dook. 4-1 was het dus al heel snel na rust. Nog geen minuut later in de 44e minuut gaf Mathias die al 1 assist en 1 doelpunt heeft gescoord in de wedstrijd de bal af op Robin die de snelle 5-1 na rust scoorde. HS was sterk maar De Heracliden werden weer wat beter. HS werd wat slordiger en er kwam wat onrust in het team en dat leidde in de 47e minuut in de 5-2. Begon De Heracliden er weer in te geloven of niet? De Heracliden kregen nog een grote kans maar de bal werd loeihard op de paal gejaagd dus bleef de stand 5-2 maar in de 68e minuut scoorde ze toch de 5-3. Ook al kwamen ze dichtbij toch is HS niet heel erg in de problemen gekomen want de marge bleef altijd 2 en de 5-3 was ook tevens de eindstand.

HS’88 JO17-2 lijkt net op tijd weer op stoom te komen want heeft in zijn laatste 2 wedstrijden goed gevoetbald. Aanstaande zaterdag speelt HS’88 in Groningen de kampioenswedstrijd tegen koploper GRC JO17-2 als HS’88 JO17-2 weet te winnen wordt HS’88 JO17-2 kampioen in de tweede klasse. Bij een nederlaag of een gelijkspel zou HS als 3e eindigen in de competitie en wordt GRC JO17-2 kampioen. HS zou zaterdag in een bus van het busmuseum richting Groningen gaan. Wij hopen op veel support van ouders, familie en vrienden zodat we met z’n allen het kampioenschap binnen kunnen gaan slepen en het goede seizoen kunnen bekronen met een kampioenschap.