HS’88 JO17-2 verliest eerste wedstrijd in topper om de eerste plaats tegen gretig ZNC JO17-1

ZNC JO17-1G

3 - 2

HS'88 JO17-2JM

...
38'
...
45'
76'
...
...
80'

2e klasse 12

9 mei 2018 19:00

Onbekend

Dat woensdagavond de wedstrijd tussen HS’88 JO17-2 en ZNC JO17-1 een topper werd kon je wel aanzien komen. ZNC dat 7 wedstrijden al had gespeeld en 1 had verloren moest winnen van HS’88 want anders werd het wel heel moeilijk om nog kampioen te worden. HS had voor deze wedstrijd al zijn 5 wedstrijden gewonnen.

Voor beide teams een kraker en precies om 19:00 floot de scheidsrechter af voor het begin van de wedstrijd. Wat voor wedstrijd zou het worden was de vraag. ZNC zette vanaf minuut 1 goed druk op HS en daaruit werd ZNC ook gevaarlijk. HS kwam maar niet in de wedstrijd en had heelveel moeite om onder de druk uit te voetballen. Uiteindelijk uit het niets kwam HS in de 25e minuut op voorsprong. De assist was van Xander en Jasper die de laatste weken aan de lopen de band scoort ronde hem af. HS wist na de 0-1 iets beter te gaan voetballen doordat ZNC wat aangeslagen leek naar de treffer maar dat hield 5 minuten stand waarna ZNC zich weer oprichtte. 2 minuten voor rust scoorde ZNC dan ook de terechte 1-1 binnen. Na de 1-1 in de laatste minuten was ZNC aan het aandringen voor de snelle 2-1 maar die kwam niet en gingen we met 1-1 de rust in.

HS mocht blij zijn dat het bij rust 1-1 stond want het was aan alles te zien dat HS niet in de wedstrijd zat.

ZNC rook dat een overwinning op HS gewoon voor het grijpen lach want ZNC was over de eerste 40 minuten gewoon de baas op het veld en ging voor de snelle 2-1 na rust. De snelle 2-1 kwam ook na 5 minuten gespeeld te hebben in de tweede helft was die dan als daar de 2-1 voor ZNC. Dit betekend dat HS moest gaan komen want bij een nederlaag heeft de top 3 allemaal 3 verliespunten. HS zette ook wat meer aan en kan na de 2-1 meer combinaties maken en ook werd er iets meer onder de druk uit gevoetbald. Dit resulteerde in grote kansen over en weer de wedstrijd leek nu echt los te zijn. Maar hij ging er aan beide kanten niet in. 10 minuten voor tijd is de beslissing gemaakt om 1 op 1 achterin te gaan spelen en in de 76e minuut resulteerde dit in een geweldig doelpunt van 25 meten van het doel door Robin gescoord. De stand was 2-2. Bij deze stand had HS alles nog in eigenhand in de competitie maar beide teams wouden meer. Maar in de 80e minuut door een grote spelers fout van HS kwam ZNC toch in de extra tijd op voorsprong en werd het 3-2.

Door de nederlaag van HS wordt de competitie nog heel spannend doordat ZNC, GRC en HS’88 allemaal 1 hebben verloren en de rest allemaal hebben gewonnen is de spanning van de competitie tot het kookpunt gebracht.

De drie wedstrijden tussen de kampioenskandidaten moeten er nog 2 worden gespeeld in de race om het kampioenschap:

19 mei GRC JO17-2 - ZNC JO17-1

2 juni GRC JO17-2 - HS’88 JO17-2