HS’88 JO17-2 pakt de koppositie na een 3-1 overwinning op FC Zuidlaren JO17-3

3 - 1

FC Zuidlaren JO17-3

2e klasse 12

10 maart 2018 12:30

Na 2 week geen competitie en een verloren oefenwedstrijd tegen Hoogezand JO17-3 mocht HS’88 JO17-2 afgelopen zaterdag weer aantreden voor de competitie. Dit keer kwam FC Zuidlaren JO17-3 op bezoek. Na de 0-4 overwinning van HS’88 bij GVAV JO17-3 wist HS wat ze te doen stond. HS moest winnen om de doelstelling van kampioen worden in eigen hand te houden en als de resultaten op andere velden goed zijn zaterdag al de koppositie te pakken in de competitie.

Op het veld van kwiek begon de wedstrijd om iets over half 1. Direct na de aftrap zocht HS de aanval op en binnen een halve minuut kwam Coen 1 op 1 op de keeper af en schoot waarop de keeper de bal over het doel tikte. Het veld van kwiek lag er heel slecht bij maar er kon op worden gevoetbald. FC Zuidlaren begon heel erg slap aan de wedstrijd elke bal werd haast ingeleverd bij HS dat ook kans op kans kreeg om de openingstreffer te maken maar ook mede door het veld niet op 1-0 kwam. HS moest in de beginfase ook een penalty krijgen maar de handsbal werd door de scheidsrechter niet gezien. Maar na 17 minuten op aangeven van debutant Yorick de nieuwe speler van HS JO17-2 scoorde Coen eindelijk de openingstreffer voor HS en laat zien dat geduld loont. Vlak voor de rust scoorde HS de 2-0 de bal ging via de paal over de lijn maar aan de andere kant weer uit het doel. Doordat de grensrechter van Zuidlaren niet heeft erkent dat de bal over de lijn ging telde het doelpunt niet.

De ruststand bij HS’88 JO17-2 en  FC Zuidlaren was 1-0. Waar HS’88 op het veld van kwiek domineerde. HS’88 speelde geconcentreerd en liet zich door de magere voorsprong niet afleiden en zo moest de tweede helft ook gaan dan zou het waarschijnlijk allemaal goed komen. Zuidlaren wist de schade beperkt te houden dus zou in de tweede helft meer proberen te gaan voetballen en proberen de gelijkmaker binnen te schieten.

HS begon ook gewoon weer goed aan de tweede helft met een grote kans voor Joël maar die door een polletje op het veld de bal niet goed raakte. Zuidlaren probeerde meer te aanvallen. Zuidlaren kreeg wat meer dreiging maar dat leidde in het begin van de tweede helft niet echt tot veel gevaar voor het doel van Tom. Tom die na een halfjaar blessureleed eindelijk weer zijn eerste hele wedstrijd voor HS’88 dit seizoen kon keepen. Geduld loont meestal en ook dit keer deed het dat. Na een tijd droog te staan scoorde Thijmen eindelijk weer voor HS’88 en ook nog eens met het hoofd en was het 2-0 voor HS’88 in de 58e minuut. 11 minuten later in de 69e minuut een pass door het midden van Xander op Coen zette Coen 1 op 1 tegen de keeper en scoorde Coen zijn tweede van de wedstrijd en tevens de 3-0 voor HS’88. Het leek over en vaak is een 3-0 vaak in de wedstrijd een punt dat de tegenstander opgeeft maar in dit geval niet. Zuidlaren begon daarna iets meer te voetballen waardoor HS’88 ook veel meer ruimte voorin kreeg en dat leidde tot de 3-1 voor Zuidlaren een schot die Tom eerst wist te houden maar de rebound werd erin gelopen en kreeg Zuidlaren nog een sprankje hoop. Zuidlaren drukte meer naar voren maar Tom stond nog een paar keer goed in de weg en hierdoor won HS’88 JO17-2 met 3-1 van FC Zuidlaren.

Deze overwinning liet zien dat HS’88 JO17-2 geconcentreerd bleef voetballen en door de stand en de kansen zich niet van de kaart liet zetten en rustig bleef voetballen. Bij deze wedstrijd is geduld beloont en een terechte winnaar heeft opgeleverd. Het veld koste HS waarschijnlijk ook een aantal doelpunten maar dat maakt niks uit. Door deze overwinning is HS’88 JO17-2 de nieuwe lijstaanvoerder in de tweede klasse. Wel kunnen er nog 3 andere teams ook op 6 punten komen omdat die nog een wedstrijd te goed hebben en St. Rolde Boys JO17-2 heeft nog geen enkele wedstrijd gespeeld.