75'
...

2e klasse 12

12 mei 2018 9:00

Afgelopen woensdag verloor HS zijn eerste wedstrijd uit bij concurrent ZNC in de laatste minuut van de wedstrijd. Binnen 3 dagen kon HS de titel kansen weg zien nemen als het zaterdag niet won van Annen. Annen de nummer 6 van de competitie zou een lastige tegenstander worden was vooraf al bekend. Het team uit Annen weet elke wedstrijd makkelijk te scoren maar krijgt daarin tegen ook veel doelpunten om de oren. Het was de bedoeling dat HS vanaf minuut 1 erop ging zitten en de snelle 1-0 te scoren.

Om 9:05 5 minuten later dan gepland floot de scheidsrechter af voor de aftrap. HS zocht direct de aanval de bal links voor het strafschopgebied gaf Thijmen mee aan Coen die binnen 20 seconde al de 1-0 op het scorebord zette. Het snelste doelpunt van het seizoen en leek HS door te gaan. Maar naar 5 minuten gaf Annen ook wat meer gas en werd het een open wedstrijd met grote kansen over en weer. Ondanks de grote kansen bleef de stand op 1-0 tot de rust. Ook kreeg HS nog een penalty die op de paal werd geschoten door Thijmen vlak voor rust.

De eerste helft zat erop in een spannende open wedstrijd waar HS we de grotere kansen heeft gehad maar wel blij mocht zijn dat ze voorstonden. Want ook Annen had grote kansen.

HS’88 wist wat het moest doen de snelle 2-0 zoeken. In de 53e minuut een schot van Coen die werd gekeerd door de keeper waar Mathias alert reageerde en de 2-0 binnen liep. Ook al staat het 2-0 HS was er nog lang niet. HS dat na de 2-0 wat onrustiger speelde waar Annen ook direct reageerde. In de 56e minuut werd het 2-1 en in de 59e minuut een schot van afstand die via de rug van een HS’88 speler in het doel belande en was het zo maar van 2-0 voor 2-2. HS wist dat ze moesten winnen wouden ze nog een kans houden op het kampioenschap. HS zocht de aanval want de 3-2 moest vallen en die viel ook in de 67e minuut schoot Yorick de belangrijke 3-2 binnen. HS wou door gaan en opzoek naar die 4-2 maar Annen moest komen en voerde de druk op HS’88 op en dat resulteerde 5 minuten voor tijd op de 3-3. HS’88 leek het kampioenschap bijna binnen 3 dagen te verliezen maar de inzet en de wil om te winnen was er. HS’88 viel aan met man en macht en in de laatste minuut van de officiële speeltijd werd de bal van de linkerkant voorgegeven en Beran maakte de belangrijke 4-3. HS wist in deze bloedstollendspannende wedstrijd toch nog de punten in Hoogezand te houden.

Waar het afgelopen woensdag in de laatste minuut verloor won HS’88 JO17-2 nu in de laatste minuut en houdt het nog oog op het kampioenschap. Dat dat lastig wordt is zeker want de top 3 heeft even veel verliespunten en de concurrenten van HS wonnen respectievelijk met 6-0 en 0-9.