Door deze website te gebruiken gaat u akkoord met het gebruik van cookies op de website.

Jo13-3 delft het onderspit na een "echte" Bekerkraker tegen Onstwedderboys Jo13-1

Jo13-3 delft het onderspit na een "echte" Bekerkraker tegen Onstwedderboys Jo13-1

HS'88 JO13-3JM

0 - 1

Onstwedder Boys JO13-1G

Competitie

Groep 3 01

Datum

16 december 2017 9:00

Accommodatie

Sportpark De Berk
Markeweg 23
8398GK
BLESDIJKE
tel. 0561-441800

16 December
Jo13-3 heeft vandaag hun najaarscompetitie afgesloten met de bekerwedstrijd (2e ronde) tegen Onstwedderboys Jo13-1.
En ik moet toegeven, op voorhand waren bij ondergetekende de verwachtingen niet al te hooggespannen,  (aangezien we 2 weken geleden tegen hun Jo13-2 met 2-7 hadden verloren) zou het toch met name "tegenhouden" worden en zorgen dat het geen monsterscore zou worden.

We begonnen met de warming-up, en dat was hard nodig ook. Want ook vanochtend lag de tempratuur weer eens onder nul.
Het kunstgras lag er vanaf een afstand prachtig feeeriek bij met een zilvergrijze toplaag van ijskristallen.
Het apparte hieraan was wel dat de bal eerder leek te zweven dan te rollen.

De wedstrijd ging van start, en de beginfase bestond vooral uit het aftasten van de tegenstander, waarbij beide partijen elkaar keurig in evenwicht hielden
Door een iets verdedigender speelwijze dan normaal
(4-4-2 ipv 4-3-3) te hanteren.
En doordat we enorm snel druk zetten op de bal, en daardoor de technisch snelle jongens van Onstwedderboys dus niet de tijd gaven om in hun spel te komen, haalden we wonder boven wonder de rust met de brilstand. 0-0.

Tijdens de rust de jongens uiteraard een enorm compliment gegeven, want ondanks dat we zelf aanvallend niet echt gevaarlijk zijn geweest, gaven we achterin ook praktisch niks weg. dus was deze tussenstand meer dan verdiend. 
Het afjagen en druk zetten had al wel veel van onze krachten geeist, waardoor een aantal jongens praktisch met de tong op de schoenen in de kleedkamer zat.
Die begonnen dan ook de 2e helft eerst maar in de wissel, want de sfeer die heerste was er zo een van: hier kon vandaag wel eens iets te halen vallen.
De 2e helft begonnen we net als de eerste... en het ging wederom best goed, tot zo'n kwartier voor het einde.
Onstwedderboys kreeg een vrije trap op een gevaarlijke plek. en ondanks dat wij de 2e helft tot dan toe de bovenliggende partij waren, en zelfs wat kansen hebben weten te creëren, scoorden zij uit deze standaard situatie de 0-1.
Maar in plaats van dat ze nu de koppies lieten hangen, wat tijdens de laatste wedstrijden wel eens vaker gebeurde, leek het alsof er iets speciaals los kwam bij de jongens, die allemaal door hadden dat ze vandaag zeker niet minder waren en dat een stunt er zeker in zou zitten.
Het was na de 0-1 eenrichtingsverkeer richting de goal van Onstwedderboys, maar omdat het voorin allemaal net een beetje aan scherpte ontbrak, gingen de (vele) kansen die we daarna nog kregen er helaas niet in.
Even voor tijd maakt een verdediger van Onstwedderboys uit frustratie nog een schandalige overtreding, maar de vrijtrap die daarop volgde, spatte helaas op de kruising uiteen.
Onstwedderboys had blijkbaar vandaag niet één, maar een compleet engelenkoor op hun lat zitten. Hoe dan ook, hij mocht er gewoon niet in.
De eindstand was dan jammergenoeg ook 0-1

Maar dit was hoe dan ook, een enorm positieve afsluiting van deze redelijk lastige eerste seizoenshelft.
nu eerst de winterstop.
Maar eerlijk is eerlijk, als we  volgend jaar zo beginnen, zoals we vandaag hebben afgesloten, belooft dat alleen maar heel veel goeds voor Jo13-3 in de voorjaarscompetitie van 2018.
Met de sportieve groeten
De Trainer.
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!