HS'88 JO17-2 vernederd SJS JO17-2 met 9-0

9 - 0

SJS JO17-2

Onder 17, JO17-2, 2e klasse 10

14 oktober 2017 12:30

Voor HS'88 JO17-2 was zaterdag een belangrijke wedstrijd tegen SJS JO17-2. HS'88 verloor namelijk zijn laatste 2 wedstrijden met verrassend dikke cijfers. Het werd 6-1 uit bij Nieuw Buinen en 6-2 bij Muntendam. De wedstrijd tegen SJS was belangrijk om de Top 3 niet uit het zicht te laten lopen. Het doel van HS was duidelijk winnen en het liefst met grote cijfers om het doelsaldo weer in de plus te krijgen.

HS'88 JO17-2 won al eerder dit seizoen met 1-7 bij SJS in de beker maar aan onderschatting werd niet gedaan zaterdag. HS begon geconcentreerd aan de wedstrijd en liet de bal het werk doen. Dit leidde al gauw voor de 1-0 een assist van Joël waar Coen al na 4 minuten scoorde. Na de 1-0 wist SJS niks te creëren. HS was de baas op het veld en in de 19e minuut scoorde Coen zijn 2e en de 2-0 dit weer op aangeven van Joël. 3 minuten later werd het 3-0 door Mathias en een assist van Jasper en Thijmen maakte de 4-0 in de 32e minuut. Tot de 35e minuut creëerde SJS helemaal niks maar na de 35e minuut kreeg SJS een kans die rakelings voor het doel van Beran langs ging en vanuit een corner kon een speler van SJS de bal inkoppen richting de kruising maar Beran wist de bal uit de lucht te plukken en zo wist HS'88 met een 4-0 stand te rusten na een sterke eerste helft en hing er een monsterscore in de lucht.

Superieur was HS'88 in de eerste helft en als ze zo doorgingen wie weet misschien werd het dan wel 10-0. In de 44e minuut was het alweer raak Joël gaf zijn 3e assist en Jasper wist de bal in het doel te schieten 5-0. Het doel was om met 9 doelpunten verschil te winnen omdat het doelsaldo met 9 doelpunten was afgenomen tegen Nieuw Buinen en Muntendam. In de 52e minuut scoorde Coen zijn hattrick en werd de stand op 6-0 gezet. Joël benadrukte in de 58e minuut nogmaals dat hij een belangrijke rol speelde bij meer dan de helft van de doelpunten want hij wist zijn 4e assist te maken op de mee naar voren gelopen Jarno die zijn eerste doelpunt van het seizoen als voorstopper te maken. In de 69e minuut gaf Olivier een bal vanaf de zijkant voor en wist Joël na 4 assists zelf de 8-0 binnen te werken en kwam de grens van de dubbele cijfers steeds dichterbij. 74e minuut kreeg HS een penalty die Olivier mocht nemen en hem goed aan de linkerkant van de keeper binnen geschoten en werd het 9-0 dat tevens de eindstand was.

HS'88 JO17-2 stijgt hierdoor naar de 5e plek in de competitie en mag het zich gaan opmaken voor de wedstrijd over 2 week tegen het ongeslagen SPW dat zijn eerste 3 wedstrijden wist te winnen. JO17-2 speelde tegen SJS totaal voetbal en kan door het spel en de uitslag veel vertrouwen putten voor de volgende wedstrijden in de competitie, beker en de vriendschappelijke competitie.