HS'88 JO17-2 verliest ruim bij koploper Muntendam JO17-1

6 - 2

HS'88 JO17-2JM

Onder 17, JO17-2, 2e klasse 10

7 oktober 2017 14:00

HS'88 JO17-2 ging afgelopen zaterdag op bezoek bij Muntendam JO17-1. Muntendam stond voor de wedstrijd met HS'88 al op de eerste plaats. Na de nederlaag van HS'88 afgelopen dinsdag uit bij Nieuw Buinen moest HS'88 zich herpakken en de 3 punten achterstand met koploper Muntendam afgelopen zaterdag goedmaken. Het veld in Muntendam lag er nog redelijk bij na al het regenval wat zaterdag viel. Maar uiteindelijk was het wel duidelijk dat het veld erg nat was want de bal rolde niet mooi door en dit was in het voordeel van Muntendam dat een aantal fysiek sterke jongens in het team hadden.

De scheidsrechter floot om 14:00 af voor de aftrap. HS'88 begon de eerste 5 minuten goed aan de wedstrijd en leek zich te herpakken na de 6-1 nederlaag bij Nieuw Buinen maar na 5 minuten werden de rollen omgedraaid. Muntendam begon volle druk op HS'88 te zetten waardoor veel fouten bij HS werden gemaakt. Pas in de 22e minuut werd dit afgestraft en de 1-0 voor Muntendam werd binnengeschoten. HS'88  bleef achter de feiten aanlopen maar wist de schade bij rust beperkt te houden tot 1-0.

In de tweede helft ging Muntendam door met het gevoel dat de doelpunten vanzelf kwamen. En in de 43e minuut was het al raak. Het werd 2-0 voor Muntendam. In de 45e minuut werd het ook nog 3-0 door een eigendoelpunt bij HS'88. De volgende tegenslag kwam in de 56e minuut toen keeper Tom Hofstra bij een 3-0 stand geblesseerd het veld moest verlaten en Olivier hem als keeper verving. In de 57e en 61e minuut werd het 4 en 5-0. Na de 5-0 begon HS zich herpakken door nu de rollen om te draaien en volle druk op Muntendam te zetten waardoor veel duels werden gewonnen. Dit leed voor de 5-1 in de 68e minuut door een eigendoelpunt. HS ging door waar Beran in de 72e minuut aan de rechterkant in het strafschopgebied de 5-2 inschoot en HS nog een klein beetje hoop gaf. Maar in de 76e minuut scoorde Muntendam de beslissende 6-2 binnen en verloor HS'88 JO17-2 ook zijn 2e wedstrijd binnen een week met 6 tegen doelpunten.

Waar HS'88 in de voorbereiding met een man minder al met 4-6 verloor van Muntendam was Muntendam ook in de competitie de betere en blijft het eerste staan in de competitie. Door de nederlaag zakt HS'88 JO17-2 af naar een 8e plek met 3 uit 3. Aanstaande zaterdag mag HS'88 JO17-2 thuis aantreden om 12:30 tegen hekkensluiter SJS JO17-2 die in de groep van de beker al met 1-7 werd verslagen en waar HS'88 JO17-2 ook als groepswinnaar door bekerde.