Zwaarbevochten puntje in eerste competitie wedstrijd voor JO13-3

HS'88 JO13-3JM

Onder 13, JO13-3, 3e klasse 27

23 september 2017 10:25

Zaterdag 23-09-17
Hs88 JO13-3 speelde zijn eerste competitie wedstrijd van dit nieuwe seizoen uit bij HSC JO13-2 in Sappemeer.
HSC bleek een taaie en moeilijke tegenstander, met zowel grote sterkte verdedigers, als kleine snelle bewegelijke dribbelaars.
En eerlijk is eerlijk ze waren misschien bijna allemaal wel individueel een tandje beter dan wij.
We begonnen wat slap aan de wedstrijd, en het leek of we niet helemaal wakker waren.
Dat waren we wel toen na 5 minuten HSC al 2 grote kansen had gehad. Ook mochten we onze handjes dichtknijpen, dat het na 20 minuten niet al 5-0 stond. Dit was vooral te danken aan het feit dat de spits van HSC zijn vizier niet op scherp had staan. of weer eens voor de zoveelste keer buitenspel liep.
Als wij daarna eindelijk eens wel doorjagen op de bal, onstaat er bij HSC gelijk knullig
balverlies, en zijn we messcherp in de omschakeling.
Ivar haalt de achterlijn, geeft strak voor en Damian tikt de 0-1 binnen.
Daardoor is HSC wat van slag, en een paar minuten voor rust onstaat er weer een counter en weet Bram door middel van een mooie steekpass Kealan te bereiken die knap de 0-2 maakt. Dit is tevens de ruststand.
Tijdens de rust hebben we als trainers, alle spelers ervan overtuigd dat we er nog lang niet waren, en dat HSC nog 30 minutenlang vol voor de overwinning zou gaan strijden.
Dit bleek direct bij het begin van de tweede helft. Het was eenrichtingsverkeer onze kant op, en HSC maakt binnen 5 minuten in de tweede helft al de 1-2.  En tien minuten later valt ook de 2-2. en zag het ernaaruit dat we volledig overlopen zouden worden.
Als noodgreep hebben we daarna het laatste kwartier 2 man extra in de verdediging gezet, en toen bleek, dat ondanks dat HSC nog wel een paar kansjes kreeg, dat het feit dat HSC individueel mischien beter was, niet op kon tegen het TEAM JO13-3.
Er werd keihard voor elkaar geknokt en de saamhorigheid die dat uitstraalde was prachtig om te zien. Ook de ene na de andere redding van een prima keepende Martijn die hiermee zijn ploeg steeds op de been hield droeg bij aan de einduitslag 2-2.
HSC zal het zien als een gestolen punt. En mischien was dat ook wel zo.
Maar voor ons was het een Zwaarbevochten punt. En was met name de getoonde inzet en werklust, goed om te zien.