JO13-3 door in de Beker, na grote overwinning op Wildervank JO13-4 (15-0)

Wildervank JO13-4

Onder 13, JO13-3, Groep 3 84

16 september 2017 9:00

Zaterdag 16-09-17
Op deze "Cupday" bij HS'88 (alle jeugdteams speelden vandaag hun laatste wedstrijd in de poulefase van de Zwaluwen Jeugdbeker Thuis), moesten we als JO13-3
"al vroeg aan de bak".
We moesten al om 08.05 aanwezig zijn ivm een teamfoto, die vooraf aan deze laatste bekerwedstrijd, in de poulefase genomen moest worden.
We speelden vamdaag op het hoofdveld tegen Wildervank JO13-3.
En bij winst zouden we (afhankelijk van de uitslag bij de andere wedstrijd ZNC- VV Annen) een goede kans hebben om een ronde verder te komen.
Op voorhand hadden we namenlijk net als Annen 4 punten, maar 1 doelpunt meer gemaakt.
De afgelopen week hadden we ook geoefend op aanvallende situaties waarbij overspelen en achter de bal blijven ivm buitenspel werden benadrukt.
Om op die manier effectiever met de gecreëerde kansen om te kunnen gaan.
Na de eerste paar minuten, waarin beide partijen elkaar wat aftasten, namen wij al snel het initiatief en er volgden een aantal prima mogelijkheden, de eerste werd nog gemist, maar daarna stonden we binnen 15 minuten comfortabel op een 4-0 voorsprong, dit kwam mede doordat de hele voorhoede ook bijna 60 minuten continu druk op de bal uitoefende waardoor de spelers van Wildervank amper tijd kregen om een bal aan te nemen of om een actie te kunnen maken. En we konden daardoor daarna lekker aan ons doelsaldo gaan werken. En gingen rusten met een 9-0 russtand.
Tijdens de rust hebben we afgesproken de tweede helft gewoon op dezelfde manier door te gaan. En lekker aan het vertrouwen te werken.
In het begin van de tweede helft moesten we, mede ook door een aantal positiewisselingen, eerst weer even in ons ritme komen.
Maar toen dat eenmaal weer het geval was, liepen we snel verder uit naar uiteindelijk zelfs een eindstand van 15-0.
Het niveau verschil was vandaag gewoon te groot.

Maar het mooiste voor de trainers, was om te zien, dat deze tweede helft 4 doelpunten onstonden, uit situaties zoals ze afgelopen woendag op de training waren geoefend.

Doelpunten: Bram Mulder 7, Damian Drenth 2,
Ivar Noordhof 2, Jordy Bulthuis 2 en Kealan Poelarends 2.

Na de wedstrijd bleek dat de andere wedstrijd ZNC-VV Annen was geëindigd in 2-6 en daardoor was het overduidelijk JO13-3 gaat door in de Beker.
Na afloop werd dit uitbundig gevierd op de (speciaal voor Cupday geplaatste) Buikschuifbaan. (zie onderstaande foto's)
Nu op naar volgende week, de eerste echte serieuze test voor de jongens, tijdens de eerste competitiewedstrijd van het nieuwe seizoen uit bij HSC JO13-3